Trosförkunnelse

Från Vad är sanning
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Trosförkunnelsen är en ockult lära. Jag skall här kort beskriva den. VARNING läran är falsk!

Kort beskrivning

Trosförkunnelsen på engelska 'Word of Faith' är en ny dos av satans lögn i paradiset. Centralt i trosförkunnelsen är läran att vi "är små gudar" och att vi i likhet med Gud kan skapa med våra ord. Den tro och det förtroende man talar om har inget att göra med biblisk tro.

Bönesvar och helande

Kravet för bönesvar är att vi uppammar tro på våra egna fantasier och har förtroende för dessa. Om du är sjuk så skall du ta ut ditt helande i "tro". Jesus vill hela dej men är maktlös så länge du bryr dej om den fysiska realiteten. Dina symptom är bara en slags falsk inbillning och du måste bekänna den andliga realiteten för att skaparkraften skall utföra sitt verk i dej. Om du inte ens blir frisk på riktigt efter att ha vittnat om ditt helande så beror det helt och hållet på dej själv. Du får skylla dej själv att din tro var otillräcklig.

Enligt en av trosförkunnelsens stora profeter, Kenneth Hagin, sitter Jesus och gråter för att han inte kan ge dej bönesvar på grund av din otillräckliga tro.

Rikedomsdyrkan

Vill du ha en stor villa med simbassäng och ett antal lyxbilar så kan du gå till väga på precis samma sätt. Gud vill att du skall vara vacker, rik och frisk. Det gäller alltså bara att be om det och riktigt tro på dina fantasier. Det kan hjälpa om du tillämpar en teknik som shamaner brukar använda sig av. Tekniken kallas visualisering. Och det hjälper definitivt om du "sår ett frö". Det betyder att du ger en summa pengar till din församling. Ju mer du sår, desto mer du får skörda.

Om du sedan inte får något så är det din egen skuld. Du är ett hopplöst fall som inte tror rätt, eller ber rätt, eller kanske inte tror alls utan bara hoppas. Det finns gott om exempel på anhängare av dessa demoniska läror som har skuldsatt sig över öronen för att kunna "så ett stort frö". Det finns även gott om exempel på svårt skadade medlemmar och föredetta medlemmar eftersom allt detta är lögn.

Följderna

Trosförkunnelsens pastorer kallar sig själva vanligtvis för apostlar och profeter, gärna i kombination med andra imponerande titlar. Det råder en maktstrid mellan dessa både inom samma församling och församlingar emellan. Om de inte lyckas förrika sig tillräckligt genom att skinna de stackars fåren så öppnar de eget. De hittar på ett maffigt namn för det nya "ministry" de startar. Givetvis säger de att Gud talade till dem personligen och gav dem uppdrag att starta den något anpassade läran som ser till att deras tidigare falska löften nu kommer att funka.

Trosförkunnelsen har spridit sig som en cancer i så kallade karismatiska församlingar. Det finns mycket få församlingar som inte har smittats. Lavinen av dottersvulster i form av nya Ministries leder till att förvirringen och föraktet för Guds Evangelium tilltar.

Trosförkunnelsens ockulta rötter

Trosförkunnelsen har ockulta rötter. Du kan läsa mer om detta här: Trosförkunnelsens rötter